Aria Private Clients

V tomto článku si můžete přečíst, jak naši studenti 3. ročníku oboru Obchodní akademie a Ekonomického lycea pracují a tráví své volno během své odborné praxe Erasmus+ v Irsku.

Každé ráno tu začíná stejně nebo podobně. Některé dny vstávám okolo 7 a vydám se na můj ranní běh. Pokud ráno nejdu běhat, tak se budím až o půl osmé. Člověk si tu trošku přispí, protože se zde do práce i školy chodí později. Ráno máme už nachystanou snídani na stole od naší host mamky. Často tu snídáme hlavně tousty, ale na výběr tu máme i cereálie, mléko a jogurt. Před devátou vyrážíme s holkami z domu na vlak, kam nás odveze naše host rodina, protože to máme pěšky daleko, nebydlíme přímo v Mallow. Na nádraží se potkáme se zbytkem naší party, která jezdí pracovat do Corku nebo Carrigtwohillu. Cesta do Corku nám trvá 20-25 min. Na nádraží se potom rozdělíme s těmi, co pokračují dál a my ostatní vyrážíme do našich prací, které jsou daleko už jen 15 min chůze.

Pracuji v Aria Private Clients společně s kamarádkou Anet. Převážně tu děláme to samé. Každý den nás čeká vytvořit příspěvek na sociální sítě. Pokaždé máme nějaké jiné zadané téma, podle kterého potom v Canvě vytvoříme vhodný příspěvek. Občas pracujeme s Excel tabulkami, kam zapisujeme firmy z okolí, s kterými se potom snažíme spojit na sociálních sítích. Některé dny máme za úkol vytisknout různé papíry pro klienty, které potom balíme do obálek, na které jsme si předem předepsaly adresy klientů, potom už na ně jen nalepíme poštovní známky a odneseme do poštovní schránky. Nebudu vám lhát, ne vždy je tam co dělat, ale popřípadě si tam povídáme s Anet anebo s ostatními studenty z jiných zemích.

Po práci, která nám končí okolo čtvrté odpoledne, se vydáme buď do ulic Corku anebo rovnou zpět do Mallow, podle nálady a síly. Pokud zůstáváme v Corku, kde máme i více možností co dělat, tak chodíme obvykle po obchodech a hledáme suvenýry pro naše blízké anebo se tam jen tak procházíme. Pokud nemáme náladu zůstávat v Corku, tak se přesuneme do Mallow, kde buď chvíli zůstaneme anebo s holkami vyrážíme na náš meeting point, kde si nás vyzvedne host rodina. Doma už nás čeká jen výborná večeře, pokec s naší úžasnou host rodinou, zahraní si s fenkou Coco, zavolání novinek rodině, sprcha a spánek.

Náš pobyt v Irsku se blíží ke konci, ale já už teď vím, že mi to tu bude chybět. Určitě mi tyto dva týdny hodně přinesly, a tím teď nemyslím jen nějaké lepší komunikační schopnosti v angličtině či něco nového, co jsme se naučili v práci. Naučila jsem se i něco o Irsku, ochutnala tradiční jídla, viděla Cliffs of Moher nebo Killarney National Park a měla jsem možnost vidět krásná barevná města a majestátní kostely. Irsko má jinou kulturu a já jsem ráda, že jsem měla tu možnost ji poznat.

Anna Kršková OA3A