Všední irský den

V tomto článku si můžete přečíst, jak naši studenti 3. ročníku oboru Obchodní akademie a Ekonomického lycea pracují a tráví své volno během své odborné praxe Erasmus+ v Irsku.

Rád bych popsal můj všední den na Erasmu v Irsku. Každý den vstávám v půl osmé a v půl deváté nás paní z naší hostitelské rodiny doveze do města Mallow na nádraží, kde máme sraz s naším řidičem, který nás doveze do práce.

Firma Grasstec Group, ve které pracuji, je zaměřená na zemědělství. Moje v práce v této firmě je kancelářského typu, jako jsou například tabulky v Excelu a inventarizace. Tato práce je skvělou příležitostí získat nové zkušenosti, procvičit si práci v Excelu, naučit se práci ve firmě a zlepšit si dovednosti v anglickém jazyce. V práci končíme ve tři hodiny a poté jedeme zpátky do Mallow. Tam jdeme někdy do McDonaldu nebo do obchodů, kterých je tu mnoho. Jeden dobrý obchod je tu EuroGiant, který je levný a mají tu skoro všechno. V Mallow čekáme na spolužáky, až přijedou z Corku. Večeře jsou opravdu různorodé a vždy chutné.

M. Schüller OA3A