Zpátky do Molinos

V tomto článku si můžete přečíst, jak naši studenti 3. ročníku oboru Obchodní akademie a Ekonomického lycea pracují a tráví své volno během své odborné praxe Erasmus+ ve španělské Granadě.

Můj běžný pracovní den na Erasmu začíná pár minut před sedmou. Nachystám si všechny věci, které budu přes den potřebovat, obléknu se a jdu se nasnídat. Jsme ubytováni na studentských kolejích, takže snídaně a večeře máme přímo na ubytování.

Po snídani už vyrážím na autobusovou zastávku, kterou mám asi kilometr od ubytování. Nasednu na autobus číslo 4 a dojedu na zastávku, kterou mám nejblíž k práci. Od zastávky to mám cca ještě 10 minut pěšky. Do práce dorazím v 8:30. Pracuji v hotelu Molinos, který je zapsaný do Guinessovy knihy rekordů jako nejužší hotel na světě. Ráno pomáhám se snídaněmi, doplňuji jídlo nebo pomáhám s nádobím. Když přijde rezervace nebo zrušení rezervace, tak ji zavedu do systému. Také jsem sčítala, kolik bylo každý den obsazených pokojů od minulého roku a vyplňovala jsem tabulku s údaji z prádelny.

Po práci se chodím projít městem a po cestě se stavím někde na oběd. Většinou to je Mercadona, protože tam mají už připravená jídla jenom na ohřátí. Oběd si sním buď ve městě, nebo dojedu zpátky domů a sním si ho až tam. Před večeří se ještě chodím projít do města nebo okolo ubytování, protože už je aspoň snesitelná teplota. Ze začátku jsem musela chodit všude s Google mapami, jinak bych se všude  ztratila. Večeři máme až okolo osmé, takže po ní už jdu rovnou zpátky na pokoj a buď si pustím film, nebo se jdu připravovat na další den.

Bára Krumlovská OA3A